ET MÅLTID I SIG SELV d. 24. november 2005

Klik her for at se billeder fra forestillingen et måltid i sig selv. (billeder af Erik Christensen fra P2 lyt til nyt og Felia Gram-Hanssen)

Klik her for at høre en rappotage af et måltid i sig selv lavet af Erik Christensen fra P2 lyt til nyt.


Et festmåltid med lyd på, det er hvad forestillingen Et måltid i sig selv handler om. Menuen er sammensat af chefkokkene Jesper Danielsen og Kumar Demirel og de bearbejder, sammen med seks andre kokke, maden til akkompagnement af det tolv mand store orkester Forkert. Musikken er skrevet specielt til lejligheden af Forkerts to kapelmestre Anders Lauge Meldgaard og Andreas Führer, og programmet er som følger:

1. Tilberedning af grønsager: Jordens frugt i D-dur
2. Velkomst med cava: En dansende boble
3. Fisk: Den sælsomme fløjte på knivens spids + En hval sprang i luften på vestkysten
4. Sorbet i blender: Dronens helende centrifugalkraft
5. Hovedret, kød: Dyret der mistede appetitten på livet og blev sat til livs
6. Dessert: Noget i sandet af Bjørn Svin

Vel mødt til denne uropførsel af et helt unikt gesamt-kunstværk!
Vel mødt til stærk fond!

KOKKESHOWET

Scenen er sat, 8 kokke folder sig ud med sabelering og smukke fiskeudskæringer til folket og en grænseoverskridende behandling af de bedste råvarer der kan opdrives. Der hakkes, trancheres, blendes og flamberes i samme takt som publikum oplever en særdeles nærgående introduktion af menuen som indeholder Cava, sushi, sorbet og kalveindmad til den store Bocuse D´or medalje. Det kan blive svært uundgåeligt at tankerne danser mod burhøns, svinetransporter, Michelin restauranter i dette hæsblæsende show som er en svært anderledes fortolkning af frk. Jensens kogebog, en blanding af rutineret råvarer bearbejdning og optræden for fuld skrue!

Chefkok Jesper Danielsen

FORKERT

Forkert er et 12 mands orkester som har eksisteret siden 2001. Orkesteret opfører udelukkende original musik komponeret af orkesterets to kapelmestre Andreas Führer og Anders Lauge Meldgaard . Denne musik begrænser sig ikke til en enkelt genre, men udforsker derimod ofte spændings forhold mellem komponeret og improviseret musik, hvor elementer af rock, folk, støj, jazz og klassisk avantgarde bliver indraget. De to komponister er en del af grundkernen i musik sammenslutningen yoyooyoy som har til huse i København og Berlin. Yoyooyoy arbejder med en bred vifte af forskellige genre og måder at forbinde dem på; yoyooyoy tæller 10 bands som f.eks. Fjernsyn Fjernsyn - rock/jazz/støj, Kirsten Ketsjer - sommerrock, Slütspürt - drone/folk/impro, Anders & Toke - ild/larm/laptop og Havens Fugle - freejazz trio - se andre projekter på yoyooyoy.dk

Forkerts to kapelmestre Anders Lauge Meldgaard og Andreas Führer